NEJKRÁSNĚJŠÍ VZPOMÍNKY NA SVĚTĚ JSOU TY, PŘI KTERÝCH ZJISTÍŠ, ŽE SE USMÍVÁŠ.

pondělí 17. prosince 2018

Dress code podle Emy, nečtu a módní guru ze mě nebude


Pondělí, 10.12.2018
,,Babi, to si ale musíš vzít sukni, když půjdeš do divadla,“ poučuje Emička, když mě zve na předvánoční představení moderní gymnastiky, kde vystupuje.
,,No to je jasný, do divadla se přece chodí v sukni. Nebo v šatech…“ souhlasím s Emou.
A tak se dnes večer slavnostně oblékám, abych dodržela žádaný dress code.

Úterý, 11.12.2018
Když vezmu v úvahu, že Psí cestu už čtu několik měsíců, tak jestli opravdu všechny knihy, o které jsem si psala Ježíškovi dostanu, vydrží mi do příštích Vánoc.

Středa, 12.12.2018
,,Laurinka bude mít brejle“ říká Ema o své kamarádce.
,,A na dálku nebo na blízko?“ ptám se.
,,Já myslím, že na dálku,“ vmísí se do hovoru maminka.
,,Na blízko.“ opraví ji Ema, a když maminka zapochybuje, dodá: ,,Protože když ke mně přijde blízko, tak mě nevidí“

Čtvrtek, 13.12.2018
Nákupy ve velkých obchodních centrech nejsou zrovna to, co bych vyhledávala. Ale zkusit se prý má všechno. A tak jsem tady. Na Chodově. Docela se mi ty davy lidí podaří dobře vytěsnit, a tak si to užívám. Možná jsem ale přece jen příliš uzavřená do sebe, protože vcházím do obchodu, o jehož názvu jsem přesvědčená, že ho znám z našeho maloměsta. Dojdu však k poznání, že záměna prvního písmene za logo a posledního O za C v názvu značky, může mít fatální následky pro peněženku. ECCO totiž není to samé jako CCC. Rozdíl v obou značkách je cirka pět tisíc korun na jedné kabelce, což zjišťuji chvíli poté, jak u prodavačky projevím o tašku zájem. Pokud se tedy ještě někdy já, neznalá jmen všech módních značek vypravím do obchodního centra našeho velkoměsta, nebude na škodu přibalit s sebou do kabelky brýle. Ušetřím si tak trapnost situace, kdy musím kabelku odmítnout s myšlenkou, že takhle nechutnou sumu peněz jsem za kabelku, kterou budu prezentovat pouze v linkovém autobuse cestou do práce, utratit opravdu nechtěla.

Pátek, 14.12.2018
,,Pořádně se obleč, nikdy nevíš, kam tě dovezu. Z Budějovic už je to jen kousek do Krumlova…“ Zní příslib mého muže brzy ráno, když se připravuji na společný den, kdy se nám zcela neplánovaně sešla společná dovolená.
Ačkoli poslechnu a balím se do zimních doplňků, několikadenní nachlazení mužské poloviny náhle udeří plnou silou. Nálada neodpovídá představám, nálada vázne. A tak nakonec vyřídíme jen to nejnutnější a zbytek dne se odehrává v teple domova s čajíčkem a léky.
A takový to mohl být hezký pátek…

Sobota, 15.12.2018
,,Řekni něco vtipnýho…“ žádám mého muže.
,,A proč?“ ptá se nechápavě.
,,No protože mi chybí do týdeníku dneska něco zapsat .“
Jediné, na co se ale zmůže je to, že zakroutí hlavou a otočí se na druhý bok.
Jeho nachlazení a nepohoda se tak podepisuje i na mém týdeníku.
Ach jo!

Neděle, 16.12.2018
Nechce se mi. Zoufale se mi nechce navlíknout se do těch všech zimních vrstev a jít ven, ale ještě zoufaleji to potřebuji.
Ten pocit, že nic nestíhám, prostě musím nechat někde zmrznout pod sněhem…


Abych nezapomněla…
o co rychleji a snadněji podlehneme konzumnímu způsobu života, o to pomaleji a hůře se budeme vracet ke svým kořenům.


23 komentářů:

  1. Jindřiško, středu jsem zažila úplně stejnou, jen jsem se nahlas divila, že to je výrazně menší obchod než ten druhý. Brzy jsem pochopila, že špatně vidím. :o) Dress code je důležitý, nezklamala jsi Emičku. Škoda, že pátek v Č.K. nevyšel, je tam krásně.
    Přeji hezký předvánoční týden. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A víš Dášo, že mě to taky napadlo. Proč v tak velkém OC mají ten obchod tak malý...:-) To, že se nám stalo to samé, je opravdu vtipné:-).
      Ještě není všem dnům konec, možná, že se ještě do Krumlova vypravíme.
      Přípravy vrcholí, tak ať to zvládneš v pohodě.
      Jindra

      Vymazat
  2. Jindro, mi tak jako vy v pátek dopadli o týden dřív. Plán - Mariánky (objednáno i večerní degustační menu), realita - ucpaný nos, prokašlaná noc, kapesníky, kapky proti kašli ... "Vina" na mé straně. Ale fakt nemá cenu jet na degustační menu,když všechno chutná jako papundekl a unavená jsem byla i z vyžehlení pračky prádla. Tak snad v lednu.
    A ad Chodov - hlavně, že ses tam neztratila. Já tam mívám problém, pokud vybočím ze zajetých tras (Neoluxor, DM drogerie, Albert, Datart, M&S...). Dojít mámě koupit kapsle do kávovaru do Nespress je pro mne pořád ještě výzva a bojovka ;-).
    Hezký předvánoční týden

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to vám nemoc taky pěkně zhatila plány, Stáňo. U nás o nic nešlo, jak rychlý nápad to byl, tak rychle z něj zase sešlo, ale vy jste to měli naplánované dopředu...
      Z Chodova jsem měla větší hrůzu, myslela jsem, že budu muset v telefonu zapnout stopaře a chodit podle něj, ale kupodivu jsem se neztratila. Ale já se převážně zdržovala v přízemí:-). Jednou jsem použila nápovědu na informačním panelu, což docela oceňuji, že tam něco takového je.
      Tak ať to u vás probíhá už v klidu a bez nachlazení.
      Jindra

      Vymazat
  3. Emička je prostě Emička :-). Škoda Č.Krumlova, ale není všem dnům konec!
    Když ono je těch názvů obchodů tolik, že jeden nikdy neví. Písmenko sem, písmenko tam.
    Měj hezké stále ještě adventní dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně že je, Hanko:-). Krumlov bude stát pořád, času dost. Hlavně, že nachlazení povolilo.
      Krásný předvánoční čas Ti přeji
      Jindra

      Vymazat
  4. S Emičkou si užíváš, viď? Vzpomínám, když mladší dcerka začala chodit do první třídy a hned první týden nám sdělila, že na záchodě je nakreslená pí...Když se muž zeptal, co to znamená, odpověděla, že neví, ale že to říkal Kája. A na nákupy chodím zásadně sama. V klidu nakupuji a domů si jedu , kdy chci. Přeji hezké dny do Ježíška.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Užívám, Pavlo. A Tvoje příhoda mě dost pobavila. Děti jsou tak bezprostřední.
      Já si nákupy taky užila, měla jsem dostatek prostoru jenom pro sebe:-).
      Užívej vánočních příprav v pohodě:-).

      Vymazat
  5. Jindřiško, Chodov nenávidím, tam by mě nikdo nedostal :-) Moc krásná slova na konci týdne. Měj pohodové adventní dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslela jsem, Marti, že taky budu, ale nějak se ten pocit nedostavil. Asi tam hned tak nepojedu, ale třeba zase za rok...proč ne.
      Pohodové dny do Vánoc Ti přeji

      Vymazat
  6. Mila Jindřiško moribundus udeřil i u nás.A já už druhý den přemýšlím proč mého muže vždy navštíví ten úplně nejhorší ( čti smrtelně nejhorší)😉..
    Ač trošku nestíhám, zdravotní sestra jsem na sto procent... A věř zkušené 😉.. brýle nasadit,jinak to leze do peněz. Krásné adventní dny.Z🖤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás byl Zdeni taky! Fakt! Horší než mají ostatní:-). Ale naštěstí je pryč a už je lépe. Věřím, že i u vás:-).
      Měj se krásně
      Jindra

      Vymazat
  7. Ještě, že ty vnučky máme, viď. Je to s nimi prima. Nákupní centra nemusím, do našeho City Parku jdu tak 2x do roka. A brýle už bohužel musím na nákupy nosit.
    I u nás řádí moribundus (manžel), mě se vrátil zánět močového měchýře. Takže přeji klidné dny, hlavně ať jsme na svátky zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S vnoučátky je legrace, Růženko, to je jasný:-). Nákupy už máme za sebou, tak teď nás čeká klidnější období. Snad už jste oba zdraví, u nás už jsme nemoc zahnali.
      Klidné Vánoce přeji celé rodině
      Jindra

      Vymazat
  8. A já jsem pyšná, že nám vyrůstá nová generace žen (i když zatím malých), které budou vědět, co se kam nosí! Dress code je prostě důležitá věc! :o)
    A nakupování v obchodních centrech je pro mě trochu horor, kterému se snažím vyhýbat.
    Přeji všem u vás hlavně zdraví, pak se dostaví i dobrá nálada!
    Jindřiško, měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to milé, když malé dítě ví, že do divadla se nosí společenský oděv. Mnohý dospělý by se od něj mohl učit, Helenko.
      Nákupy jsou za námi, takže teď už jen tu pohodu.
      Hezké Vánoce celé rodině přeji.
      Jindra

      Vymazat
  9. Je nezbytné již od mala vědět co se patří. Jen u některých dospělých lidí se zdá, že po cestě životem zapomněli na společenskou výchovu a chodí do divadel v riflích a sportovních botách. Jsem na to háklivá a fakt mne to štve. Takže Emička má ode mne 1*. Zrovna včera jsme se bavily s kamarádkami, jak nás nákupy v nákupních centrech otrávily tak, že tam vlezeme maximálně 2x do roka, jen v nejnutnějším případě. A když mne muž "vyveze" např. do libereckého fóra, kde mne vysadí a jde si na jednání, tak tam bloudím a jsem si jistá jenom směrem, kde je vchod/východ. Dodnes si nejsem schopná zapamatovat, v které uličce je daný obchod, kam bych potřebovala dojít :o))).
    Moc se mi Jindřiško líbí závěrečné moudro!! To si opíšu.
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také trpím, když v divadle vidím rifle a svetry, Alenko. Někteří lidé dnes návštěvu divadla asi neberou jako společenskou událost.
      I já se do nákupních center nehrnu, ale jednou za rok se tam podívat zvládnu. Kupodivu jsem si to i užila:-).
      Děkuji Alenko, hezké svátky celé rodině.
      Jindra

      Vymazat
  10. Emička je prostě jednička, už teď dáma :-)) Nákupy v obchodním cemtru jsem s prostřední dcerou zvládla v pohodě :-), ona se prostě vyzná :-) A přeji hlavně zdraví :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za Emičku, Zdenko. Až si to tady bude za pár let číst, určitě bude moc za Tvoje slova ráda.
      Krásné Vánoce Ti přeji.
      Jindra

      Vymazat
  11. Opět jsem s obdivem přečetla...:)

    OdpovědětVymazat
  12. No jo, tak já koukám, že je to všude dočista stejné. Mi taky vnučka nedávno řekla, že kosmetika pro mě už není, že jsem stará. :-D Přitom mi je teprve 55 a připadám si tak o deset let mladší. Alespoň mi to lidi kolem mě říkají, že se na svůj věk vůbec nechovám. :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, vážím si každé zpětné vazby.
Jindra